Avantajele de a construi case pe structura metalica

Va prezentam cateva dintre cele mai importante avantaje de a construi case pe structura metalica.

Cost redus fata de sistemele clasice

Costul mai redus la casele pe structura metalica rezulta din rapiditatea montajului structurii metalice si a peretilor aferenti precum si din simplitatea sistemului propriuzis.

Durata de viata mai lunga a constructiei

Compania Temelion Project - Vasilas Constructii Case ofera o garantie de 50 pana la 70 de ani pentru casele pe structura metalica.

Rezistenta maxima la actiunea seismica (cutremur).

Constructiile pe Structura Metalica au dovedit inca o data rezistenta marita la actiunea seismica.

Izolatie termica si fonica foarte ridicata

Sistemul Herasteel, datorita placilor de heraklith si a stratului de perlit confera un nivel de termoizolatie fonica si termica net superioara sistemelor traditionale

Peretii realizati din sistemul inovativ HeraSteel - respira

Casa Herasteel este o casa care "respira". Placile de inchidere realizate din heraklith au o rezistenta mica la difuzia vaporilor iar din acest motiv vaporii si umezeala acumulata la interior migreaza catre exterior. Datorita acestui lucru fenomene de tipul condensului si igrasiei vor fi evitate la constructiile herasteel.

Clima pe teritoriul romaniei favorizeaza formarea picaturii de roua la 8 cm in interiorul structurii - Datorita calitatii perlitului aceasta nu se mai formeaza motiv pentru care scade excesul de umezeala.

Costuri mai mici in executarea fundatiilor

Fundatia unei astfel de case sunt date de rezistenta seismica sporita si de necesitatea consumului de materiale folosite. Dimensiunile fundatiei sint influentate, in primul rind, de natura terenului de fundare si de existenta sau nu a subsolului. Incarcarile sint mai mici la casele pe structura metalica, deci implicit si fundatiile vor fi construite ca atare.

Constructia caselor pe structura metalica are mai multi metri patrati utili datorita grosimii reduse a peretilor HeraSteel

Folosirea unor materiale cu inalta eficienta termica si preluarea rolului structural de catre elemente metalice permite reducerea grosimii totale a peretilor. Astfel raportul suprafata construita/suprafata utila este mai avantajos pentru client.

Grosimea peretului termoizolat HeraSteel gata finisat este de 27 cm, fata de constructia clasica de caramida unde grosimea este de 55 cm termoizolat (polistiren inclus) si finisat.

Rezistenta foarte buna la foc

Datorita faptului ca structura metalica se afla in interiorul peretilor termoizolanti acest lucru confera structurii o inalta rezistenta la foc prin insasi materialul folosit ca termoizolatie si anume Heraklith. Acest material fiind recunoscut pentru calitatile sale deosebite privind rezistenta la foc.

Elasticitate crescuta a structurii metalice

Casele realizate din structura metalica impreuna cu placile de Heraklith lucreaza impreuna extrem de bine la seism fiind foarte elastice fata de sistemul clasic din caramida care este casant si cedeaza (se rup) la miscari seismice.


Film demontrativ realizat in Japonia de

Institutul National de Cercetare si Prevenire a Dezastrelor

Demonstratie comportament casa pe structura metalica la cutremur.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
Comparatie casa pe structura clasica

Film demontrativ realizat in Japonia de

Institutul National de Cercetare si Prevenire a Dezastrelor

Demonstratie comportament casa pe structura clasica la cutremur.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rapiditate in executia constructiei

Casele pe structura HeraSteel se realizeaza foarte rapid astfel incat in aproximativ 2 luni casa este finalizata complet.

Exceptand turnarea fundatiilor si a planseului restul constructiei poate fi executata in orice perioada a anului

Un alt avantaj al caselor pe structura metalica il constituie si faptul ca in afara fundatiilor si a planseului restul constructiei poate fi executata in orice perioada a anului nedepinzand de temperatura.