Sustenabilitate si constructii ecologice

Constructiile metalice sunt peintre cele mai sustenabile sisteme de constructie


Argumente in acest sens sunt date de:


Posibilitatea recilclarii materialului.

Otelul folosit la structuri este obtinut din minereu de fier, una dintre resursele cele mai abundente existente in lume. Materialul este 100% reciclabil, usor de prelucrat si separate de alte metale iar in consecinta un mare procent al otelului produs in fiecare an este obtinut prin reciclarea unor materiale vechi.

Procedeu eficient de prelucrare.

In ultimii ani consumul de energie necesar procedeului de prelucrare a otelului s-a redus cu pana la 50%.In acelasi timp si procentajul de emisii de carbon rezultate din prelucrare s-a redus considerabil datorita tehnologiilor tot mai performante folosite.
In acelasi timp deseurile rezultate din prelucrare si-au gasit o utilitate fie in agricultura fie tot in constructii: spre zgura de furnal rezultata poate fi folosita in cadrul constructiei de infrastructura rutiera.
Apa utilizata in procesul de fabricare a otelului este reciclata si pusa in circuitul uzului menajer.

Realizarea integrala a structurii din fabrica.

Realizarea integrala a structurii metalice din fabrica conduce la o executie mai rapida si mai sigura in sit si in consecinta la costuri mai mici de executie.
Faptul ca structura metalica este rezultatul unui calcul tridimensional foarte exact creste gradul de predictibilitate al derularii procesului de constructie, reduce riscurile de erori de proiectare/executie si duce la un spor de productivitate si eficienta.

Siguranta in executie.

Toate elementele structurii sunt produse in fabrica specializata prin procesee automatizate sau semi-automatizate . Cantitatea de munca pe sit se reduce iar in acelasi timp riscurile de accidente atat in fabrica cat si la locul constructiei sunt mult mai mici. Montarea unei structuri metalice necesita doar o echipa mica de lucru formata din muncitori bine pregatiti.

Impact redus asupra mediului.

Datorita faptului ca structura vine prefabricate din uzina ajustarile eventuale necesare la locul constructiei sunt minore si deci si materialele reziduale sunt putine.
Spre deosebire de alte tehnici de constructie, structurile metalice necesita doar procedee de punere in opera "uscate" iar din aceasta cauza ele nu sunt generatoare de poluare sau inconveniente fata de siturile invecinate. In plus datorita prefabricarii structurii durata de desfasurare a santierului este foarte mult redusa.

Eficienta in proiectare si folosirea materialelor de constructie.

Datorita proprietatilor intrinseci ale otelului structura generala a constructiilor realizate cu structura metalica este mai usoara. In consecinta si fundatiile sunt mai mici fapt ce se va traduce printr-un cost mai mic al constructiei.

In plus structurile metalice sunt structuri zvelte ce folosesc profile cu sectiuni mici - grinzile vor avea sectiuni mult mai mici decat la o structura clasica pe cadre de beton iar inaltimea utila a incaperilor va fi mai mare. In plus raportul arie utila/arie construita va fi mult mai avantajos pentru beneficiar datorita reducerii grosimii totale a peretilor.

Folosirea structurilor metalice are si avantajul inglobarii paturilor de instalatii in grosimea structurii metalice - in cazul casei herasteel in cutele cofrajului de tabla cutata.

Constructiile metalice reclama un consum minim de resurse in timp pentru intretinere, metalul este un material durabil si rezistent.

Posibilitatea demontarii si reutilizarii structurii sau a elementelor structurii.

Producerea otelului bazata pe reciclare necesita mai putina energie decat cea utilizata pentru fabricarea otelului din minereu de fier.In plus constructiile metalice pot fi oricand demontate si ulterior fie remontate intr-o locatie diferita fie utilizate pe componente.