Sistem Constructiv - Case pe structura metalica - Herasteel

Sistemul herasteel este o solutie integrata pentru constructia de locuinte oferita de firma Temelion Project reprezentanta a companiei Vasilas Constructii Metalice. Solutia Herasteel aduce avantajele folosirii structurilor metalice in domeniul constructiilor civile si cumuleaza avantajele folosirii unor materiale naturale precum heraklithul pentru a realiza locuinte confortabile, durabile si ecologice.

Sistem structural: structura montanti otel galvanizat, planseu beton cu cofraj pierdut din tabla cutata, fundatii liniare, sarpanta.


Pereti inchidere: peretii HeraSteel sunt realizati din placi de heraklith intre care se interpune un strat de granule de perlit (Perlitul


Finisaje exterioare: tencuiala decorativa in camp continuu grosime minima de 3,5 mm, tamplarie pvc, invelitoare din tabla tip Lindab, soclu perimetral placat cu piatra decorativa sau similar.


Finisaje interioare: Pot fi standard sau personalizate. Cele personalizate reprezinta diferenta dintre standard si ce doreste clientul sa adauge.

Avantajul fundatiilor unei case pe structura metalica HeraSteel consta in faptul ca acestea sunt proiectate si executate dupa standardele de executie a constructiilor metalice care au rezistenta seismica, crescuta si un grad de impermeabilitate ridicat. Dimensiunile fundatiei sint influentate de natura terenului de fundare si de o eventuala constructie sub cota +-0 (demisol sau subsol).


Structurile interioare (peretii despartitori interiori) sunt executate pe structura clasica, lucru ce duce la cresterea eficientei termice (structuri tip rigips din profile si materiale similare)

 
Peretii interiori ai casei sunt confectionati din rame metalice usoare compuse din profile de otel laminat rectangular, sablate, grunduite si vopsite cu doua straturi de vopsea. Cadrele confectionate sunt fixate prin prinderi mecanice intre ele cat si de placile suport conferind o elasticitate crescuta ce duce la o rezistenta seismica deosebit de ridicata.


Peretii exteriori ai casei sunt confectionati la partea exterioara din placi de herakltih tencuite cu tencuiala decorativa aplicata in camp continuu. Camerele termice rezultate din sistemul heraklith - heraklith sunt umplute la interior cu perlit (material termoizolant cu grad de transfer termic aproape pasiv) lucru ce duce la cresterea eficientei termice, un consum scazut de agent termic de racire pe perioada verii si de incalzire pe perioada iernii.


Tehnologia folosita la confectionarea planseelor este una moderna fiind efectuata prin realizarea unei placi ce are la baza un cofraj pierdut din tabla cutata, amprentata, armata conform celor mai inalte standarde seismice.


Planseele se realizeaza din cofraj pierdut din tabla cutata peste care se toarna beton ce va incorpora armaturi pe ambele directii. Folosirea tablei cutate pentru realizarea planseelor permite realizarea integrala a structurii metalice a casei inainte de turnarea betonului pentru plansee si deci realizarea de economii de timp in realizarea casei.

Folosirea tablei cutate la realizarea planseelor intermediare duce la cresterea rezistentei structurii si la rigidizarea acesteia.


Sarpanta se realizaeaza in sistem clasic. Termoizlarea sarpantei se relizeaza din vata minerala pusa intre profilele metalice si placi de polistiren extrudat asezate peste profilele metalice.
Date tehnice heraklith


Placile heraklith sunt placi din fibre de lemn aglomerate cu ciment. Tehnologia placilor Heraklith are o vechime de mai mult de 90 de ani si este utilizata peste tot in lume. Calitatile care recomanda placile heraklith sunt in primul coeficientul de transmisie termica foarte mic, bune proprietati fonoizolante, permeabilitatea la vapori ,buna rezistenta la foc si seism.Date tehnice perlit


Numele de perlita nu este o denumire comerciala ci numele unei roci pe baza de siliciu. Fiind similiara sticlei ca si compozitie chimica , perlita este chimic inerta. Proprietatile care o individualizeaza si recomanda in domeniul constructiilor sunt: buna rezistenta termica si greutate mica:

- produs ecologic
- realizeaza viteze de filtrare mari
- porozitate mare,ce asigura viteze initiale mari de curgere
- mentinerea capacitatii de filtrare la valori ridicate
- consum redus de adjuvant de filtrare
- netoxic
- necombustibil
- nu putrezeste
- nu polueaza solul
- nu se degradeaza in timp nici prin actiunea factorilor atmosferici


Avantajul granulelor de perlita este faptul ca pot usor umple orice nisa goala etanseizand constructia si asigurand-o din punct de vedere termic. Perlita este extrem de rezistenta la foc, imbunatateste calitatile fonoizolante ale peretilor si este imuna la actiunea daunatorilor.


In sistemul hetasteel granulele de perlita sunt folosite ca strat izolant turnat intre montantii metalici si placat pe ambele parti de placi heraklith. Detalii suplimentare despre perlit